Ga naar de inhoud
Vraag een demo aan

Organiseer hoogwaardige events in minder tijd

Stel ons jouw vragen, boek een gratis demo, of vraag een passende offerte aan.

Altijd AVG / GDPR proof

ISO 27001 gecertificeerd

Dataopslag in Nederland

Verschillende soorten zakelijke evenementen om uit te kiezen

Zakelijke evenementen zijn er in vele soorten, maten en varianten. De inhoud, omvang en vorm hangen voornamelijk af van de doelstellingen van een organisatie en de beoogde doelgroep.

Veel zakelijke evenementen hebben een commercieel doel, zoals beurzen, productintroducties en netwerkwerkevenementen. Andere zakelijke events hebben een educatief doel, zoals conferenties, seminars, trainingen en workshops. En weer andere events zijn gericht op verandermanagement of teambuilding.

Congres, seminar, expo, symposium, beurs

Medewerkersbijeenkomst, HR-verandertraject, innovatiesessie

Online event, hybride event, livestream, webinar

Algemene ledenvergadering (ALV), inspraakavonden

Trainingen, workshops, cursussen

Introductie- of eed-afleg-bijeenkomst

Interne zakelijke events

Een intern zakelijk evenement is een evenement dat specifiek is bedoeld voor medewerkers van de eigen organisatie.

Denk bijvoorbeeld aan HR-verandertrajecten, innovatiesessies, teambuilding evenementen, interne trainingen of zogenaamde townhall meetings, waarbij het management belangrijke informatie en updates deelt met alle medewerkers.

Kenmerken interne zakelijke events

Interne zakelijke events zijn vaak wat informeler van karakter dan externe evenementen. Dat neemt niet weg dat ze een professionele aanpak vereisen. Ook aan interne zakelijke evenementen hangen immers serieuze doelstellingen.

Daarnaast zijn interne zakelijke events vaak vertrouwelijk van aard. Het gaat tenslotte om interne aangelegenheden. De informatie die wordt gedeeld is meestal niet bedoeld voor de buitenwacht.

Doelstellingen interne bedrijfsevenementen

Interne zakelijke events kunnen verschillende doelstellingen hebben, zoals:

 • Verbeteren van de interne communicatie en samenwerking tussen medewerkers en afdelingen.
 • Versterken van de teamgeest, motivatie, betrokkenheid en bedrijfscultuur.
 • Verbeteren van de kennis en vaardigheden van medewerkers.
 • Presenteren van nieuwe producten of diensten aan medewerkers.
 • Vieren van bedrijfsresultaten, jubilea of andere mijlpalen.
 • Stimuleren van creativiteit en innovatie binnen de organisatie.
 • Vergroten van het netwerk van medewerkers binnen de organisatie.

Externe zakelijke events

Een extern zakelijk evenement is gericht op externe doelgroepen zoals klanten, prospects, leveranciers, partners en investeerders.

Externe zakelijke events hebben een belangrijke netwerkfunctie. Een event is dé gelegenheid om met elkaar in contact te komen, de banden aan te halen, informatie uit te wisselen, vervolgafspraken te maken en deals te sluiten.

Soorten externe zakelijk events

Conferenties

Bijeenkomsten waarbij professionals uit een bepaalde branche of vakgebied samenkomen om te netwerken, kennis uit te wisselen en te leren over de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Beurzen

Evenementen waarbij bedrijven en organisaties hun producten en diensten presenteren aan potentiële klanten en partners. Beurzen zijn vaak branche-specifiek en kunnen zowel regionaal, nationaal als internationaal zijn.

Congressen

Vergelijkbaar met conferenties, maar vaak groter van opzet en gericht op een specifiek thema of onderwerp. Er worden meestal keynote-sprekers uitgenodigd om te spreken over het onderwerp, en er zijn vaak meerdere tracks met parallelle sessies. Deelnemers kunnen dan hun eigen, persoonlijke programma samenstellen.

Seminars

Bijeenkomsten waarbij een kleinere groep deelnemers samenkomt om zich te verdiepen in een specifiek onderwerp. Seminars zijn vaak interactief en kunnen gericht zijn op bijvoorbeeld training, coaching of teambuilding.

Productlanceringen

evenementen waarbij een bedrijf een nieuw product of dienst lanceert en deze presenteert aan potentiële klanten, pers en andere stakeholders. Vaak gaat het hierbij om een feestelijke gelegenheid met bijvoorbeeld hapjes, drankjes en entertainment.

Kenmerken externe zakelijke events

Zakelijke events hebben meestal een commercieel karakter en zijn gericht op het versterken van de relatie met klanten, prospects en andere zakelijke doelgroepen.

Kennisuitwisseling en netwerken zijn andere typische kenmerken van zakelijke events. Om bezoekers te inspireren en informeren worden vaak aansprekende gastsprekers ingezet.

Doelstellingen externe bedrijfsevenementen

Externe zakelijke events kunnen verschillende doelstellingen hebben, zoals:

 • Netwerken: Nieuwe contacten aanboren en leadgeneratie, onderhouden en versterken bestaande klantrelaties.
 • Branding: Naamsbekendheid, thought leadership, merkbeleving vergroten, fanbase uitbreiden
 • Kennisoverdracht: kennis, inzichten en ontwikkelingen delen, kennis en inzichten ophalen
 • Sales: Producten, diensten

Meer weten over
zakelijke events

Ben je benieuwd hoe je met Yellenge je zakelijke event kan organiseren?

Ontdek de mogelijkheden van zakelijke evenementen

Hoe je een zakelijk event invult, is helemaal aan jou. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos. Wel bestaan er formats, formules en principes die zich in de praktijk bewezen hebben. In het event management platform van Yellenge zijn al die bewezen formats, formules en principes slim verweven. Dat is fijn, want hierdoor hoef jij niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden.

Verhogen van de betrokkenheid van werknemers

Interne samenwerking en communicatie verbeteren

Versterken van de klantrelaties

Naamsbekendheid en merkbeleving vergroten

Productlancering

Sales

Yellenge in 2 minuten
Bekijk de video

Wat mag je verwachten als je je event organiseert met Yellenge?

De voordelen van zakelijke evenementen – Waarom je vandaag nog moet beginnen

Steeds meer organisatie nemen events op in hun marketing- en communicatietoolbox. En dat heeft alles te maken met de voordelen die zakelijke evenementen bieden.

Effectieve communicatietool

Elk zakelijk event is een vorm van live communicatie. En niets is zo effectief als live communicatie. In een live setting is het veel makkelijker om de volledige aandacht van de ander te vangen en echt impact te maken. Vergelijk dat maar eens het lezen van bijvoorbeeld een e-mail, verkoopbrochure of deze webpagina. Het verschil is enorm.

Eenvoudig te organiseren

Yellenge maakt het organiseren van zakelijke events supereenvoudig. Het alles-in-één event management platform neemt je stap voor stap bij de hand. Bovendien krijg je alle persoonlijke ondersteuning en support die je nodig hebt. Of je nu een event organiseert voor 50 of voor 5.000 deelnemers, je bent volledig in control.

Extra dynamiek tijdens je event

Door je online publiek echt onderdeel te laten zijn van je live event voeg je extra dynamiek toe in de zaal. Denk aan het tonen van online gestelde vragen of reacties op een scherm, al dan niet gepresenteerd door een sidekick.

Mensen vinden het vaak fijner om online de interactie aan te gaan. En plein public de microfoon oppakken en alle ogen op je gericht zien, ervaart menigeen als minder prettig.

Waardevolle inzichten, meetbare resultaten

Gedurende de hele event journey kun je interactiemomenten en feedback loops inbouwen, die jou waardevolle inzichten opleveren. Dankzij het Yellenge platform heb je realtime inzicht in alle data en statistieken. Denk aan alle aan- en afmeldingen, check-ins, event app downloads, interacties tijdens sessies, feedback-scores, etc.

Wat kan je verwachten van een succesvol zakelijk evenement?

Een zakelijk evenement organiseren kost tijd en inspanning, maar daar staan mooie opbrengsten tegenover.

Bij interne zakelijke events kun je denken aan

Bij externe zakelijk evenement kun je denken aan

Meer weten over de mogelijkheden voor zakelijke evenementen?

Ontdek de vele mogelijkheden die Yellenge biedt voor het organiseren van zakelijke events. Vraag vrijblijvend een demo aan. Het voordeel van een demo is dat we dát laten zien wat jij wenst en je meteen op al je vragen of event uitdagingen een passend of creatief antwoord krijgt. We denken direct met je mee. Een demo ervaring die je aangenaam verrast!

Stappenplan voor het organiseren van een zakelijk evenement

Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een zakelijk event? Het event management proces bestaat uit verschillende stappen. Het startpunt? Dat zijn je doel en je doelgroep. Wat en wie wil je bereiken? Vervolgens bepaal je wat daarvoor nodig is.

Een aantal onderdelen maken standaard deel uit van elk eventproces, zoals uitnodigingen, een aanmeldformulier, de bezoekersregistratie en een uiteraard het programma. Andere onderdelen zijn afhankelijk van o.a. je doelstellingen en de aard van het event.

1 Tips voor een onvergetelijk zakelijk evenement

2 Onze Yellenge tips – De sleutel tot een succesvol
zakelijk event

3
Onze nummer 1 tip om je zakelijke event naar een hoger niveau te tillen

4 Je event nog fijner afstemmen op je publiek

5 De juiste tooling voor ieder soort event

Onze modules voor zakelijke events

Het Yellenge platform bevat alle modules die je nodig hebt voor het organiseren van boeiende zakelijke evenementen. Je bent volledig in control en beschikt over tal van tools om je publiek te betrekken bij je zakelijke event.

Hieronder vind je een aantal van onze populairste modules voor zakelijke events.

event management platform website

Eventwebsite

Maak eenvoudig je eigen eventwebsite met aanmeldformulier. Op basis van templates richt je alles soepel in en plaats je het […]
zakelijke evenementen module

Genodigdenmodule

Honderd of een paar duizend genodigden? Upload ze gewoon en nodig ze uit. Ze melden zich eenvoudig en vlot aan. […]
event management platform registratieformulier

Online registratieformulier

Richt eenvoudig een registratieformulier in inclusief betalingen, facturatie en persoonlijke programma’s. Alle gewenste informatie zoals NAW-gegevens en allergieën haal je […]
event management platform outcome

Yellenge Outcome

Alle data die opgehaald is tijdens je event presenteren we in Yellenge Outcome. Eén plek voor alle resultaten van deelnemersinteractie, […]
event management platform statistieken

Statistieken en Dashboard

Via het CMS worden statistieken inzichtelijk gemaakt door middel van tabellen en grafieken. De output van een evaluatie en de […]
event management software deelnemers

Deelnemers-communicatie

Om rechtstreeks te communiceren met deelnemers biedt Yellenge verschillende opties. Mailings in je eigen huisstijl en gepersonaliseerd met easy-to-use placeholders.
online events 01

Online of hybride event

Voor online en hybride events biedt Yellenge Area Online aan. In deze omgeving wordt de livestream afgespeeld. Een optimale online […]
zakelijke evenementen badge printing

Badge printing on demand

Yellenge print met behulp van slimme techniek ter plaatse badges. Snel, milieuvriendelijk, zonder voorbereiding en zonder een teveel of tekort […]
zakelijke evenementen zelf check

Zelf check-in

Deelnemers kunnen zichzelf inchecken via een speciale code die in de lobby te zien is. Het resultaat? Geen wachtrijen, minder […]
bezoekersregistratie QR code

Check-in deelnemers via QR-code

Registreer de aanwezigheid van deelnemers met een QR-code in de app. De QR-code is alleen zichtbaar op de dag zelf. […]
event app yellenge

Yellenge Screen

Alle input van deelnemers tijdens het event wordt weergegeven in Yellenge Screen. Yellenge Screen is een speciale website waarop stemuitslagen, […]
bezoekersregistratie push berichten versturen

Push-berichten versturen

Een belangrijke programmawijziging, breaking nieuws of een verzoek om de evaluatie enquête in te vullen? Stuur je deelnemers een pushbericht.
event app feedback versturen

Presentatie-feedback score

Weet de spreker het publiek mee te nemen? Hoe komt het over en wordt het verhaal gewaardeerd? Yellenge levert met […]
zakelijke evenementen netwerk

Netwerkmodule & deelnemersoverzicht

Welke andere deelnemers zijn aanwezig? Wie wil ik beter leren kennen? Het deelnemersoverzicht toont alle aanwezige deelnemers die hebben aangegeven […]
Event management software

Accreditatie

Controleer de aanwezigheid – fysiek of digitaal – van de deelnemers in verband met de toekenning van PE-punten. Centraal bij […]
zakelijke evenementen photowall

Photowall

Via de app kunnen deelnemers foto’s uploaden. Via een interactief presentatiescherm (Yellenge Screen) worden deze foto’s getoond. In verband met […]
event app lead scan

Lead Scan

Geef exposanten de mogelijkheid om de contactgegevens van hun leads tijdens het congres direct op te slaan door het scannen […]
event management software app

Event App

De event app geeft dynamisch het programma weer, is persoonlijk en maakt van bezoekers actieve deelnemers. Ze kunnen informatie lezen […]
event app schema

Programma

Het programma is geconfigureerd via het CMS en automatisch zichtbaar in jouw event app.
bezoekersregistratie chatmodule

Vragen- en chatmodule

Deelnemers kunnen vragen stellen aan de spreker of chatten tijdens het event. De module wordt per presentatie gekoppeld maar kan […]
event app plattegrond

Plattegrond

Waar is zich welke zaal en wie staat waar op de expo? In de app is een volledige plattegrond aanwezig. […]
Event app

Quiz spelen en scoreboard

Speel een quiz met de deelnemers door middel van het invoeren van quizvragen in Yellenge. Degene met de meeste juiste […]
event app live voting

Stellingen en live voting

Via Yellenge kunnen sprekers stellingen en woordenwolken voorleggen aan het publiek. De interactie wordt vooraf klaargezet en tijdens het event […]
zakelijke evenementen mail

Mailmodule

De mailmodule biedt je de mogelijkheid om gesegmenteerd e-mails te versturen in je eigen huisstijl. Je kunt mails van tevoren […]

Deelnemersoverzicht

Via het deelnemersoverzicht zie je wie zich hebben aangemeld, welke keuzes deelnemers maken en hoeveel afmeldingen er zijn. Lekker overzichtelijk.
event app team up module

Team Up module

Zie je op tegen het verzamelen én verwerken van héél veel sprekersinformatie? Dat hoeft echt niet meer. In- en externe […]
bezoekersregistratie betaalbewijs

Betaalbewijs & facturatie

Genereer eenvoudig facturen, stel betalingen per factuur in en laat herinneringen, annuleringen en crediteren op rolletjes lopen.
online events online betaling

Tickets & online betaling

Bij een betaald event stel je verschillende tickets beschikbaar. Yellenge verzorgt de online ticketverkoop via iDEAL, creditcard en andere beschikbare […]
event management platform programma

Programma inrichten

Plenaire sessies, parallelsessies of sessies-in-sessies: vrijwel elk programma is te realiseren. Programma gereed? Top, alles staat direct op de website, […]
event management platform sponsorpagina

Sponsorpagina

Natuurlijk wil je je sponsoren en partners de aandacht geven die zij verdienen. De event app toont overzichtelijk alle sponsoren, […]
bezoekersregistratie expo

Expo overzicht – fysiek en online

Heeft jouw congres of event een expo met verschillende standhouders? Dan geeft deze module de mogelijkheid de verschillende standhouders te […]
event management platform nieuws module

Nieuwsmodule

Al voorafgaand aan je event hebben deelnemers de app gedownload. Houd ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en […]
event management platform twitter

Twitter

Buzz creëren voorafgaand, tijdens of na je event? Introduceer een #hashtag en zet in op Twitter. Deel de hashtag ook […]
event management platform

Content Management Systeem

Het CMS geeft je toegang tot alle modules. Vanuit hier richt je alles eenvoudig in: eventwebsite, registratie, e-ticketing, event app, […]
event management software

Evaluatie-enquête

Configureer een evaluatie in Yellenge met open vragen, meerkeuzevragen, scorevragen en volgordevragen. De vragen zijn zo in te stellen dat […]
bezoekersregistratie wil je meer

Wil je meer?

Staat jouw gewenste functionaliteit er niet bij? Neem dan contact met ons op. We bieden meer functionaliteiten dan we hier […]

De voordelen van de
Yellenge modules

Het grote pluspunt van onze modules? Ze maken onderdeel uit van één geïntegreerde totaaloplossing. En dat levert jou belangrijke voordelen op.

Alle modules werken soepel en naadloos samen

Eén tool voor al je hybride event wensen

Een event management platform op maat

Gebruiksgemak voor organisator en deelnemers

Modules van Yellenge: demo

Vraag direct een persoonlijke demo aan en ervaar zelf hoe makkelijk de modules zijn voor jouw hybride event.

Onze werkwijze

Wat mag je verwachten als je je event organiseert met Yellenge? Onze dienstverlening bestaat uit techniek én advies. Daarbij volgen we de volgende 7 stappen.

event app

1. Kick-off

We starten met een kick-off om elkaar beter te leren kennen en de eventdoelstellingen te bespreken.

evenementen app

2. Proces & planning

We maken een planning, leggen communicatiemomenten vast en bespreken de taakverdeling. Samen vertalen we je eventdoelstellingen naar het Yellenge platform.

app zakelijke evenementen

3. Begeleiding & checks

We richten het platform (CMS) voor je in en leggen uit hoe het werkt. Samen realiseren de registratie, voeren we alle informatie over sprekers, sessies, locaties e.d. in, maken de event app gereed met de gewenste modules en starten we het aanmeldproces.

evenementen app nederland

4. Instructies & dry-run

We laten niets aan het toeval over en bereiden je goed voor op de eventdag. We leggen uit hoe je het platform tijdens het event gebruikt. We informeren moderators en briefen sprekers en dagvoorzitters. We nemen het draaiboek door, stemmen de techniek af en doorlopen samen een dry-run.

evenementen app

5. Uitvoering

Op de eventdag zelf geeft Yellenge je de gewenste ondersteuning. Van telefonische support tot ondersteuning op locatie, bijvoorbeeld om de check-in en badge printing goed te laten verlopen. Omdat je alles real-time kunt monitoren en bijsturen ben je volledig in control.

app zakelijke evenementen

6. Resultaten & analyse

Je krijgt real-time inzicht in alle data en statistieken die Yellenge voor je verzamelt. Denk aan aan- en afmeldingen, check-ins, event app downloads, interacties tijdens sessies, feedback-scores, etc.

evenementen app

7. Terugkijken en evalueren

Samen kijken we terug op een succesvol hybride event. We bekijken samen de (evaluatie)data en evalueren onze samenwerking. We helpen je met het exporteren van al je waardevolle eventdata.

Persoonlijk advies

Uitstekende bereikbaarheid

Altijd goede service

Waarom Yellenge?

Met Yellenge kies je voor een betrouwbaar alles-in-één event management platform, een geweldige event app, een passende event registratie desgewenst in combinatie met ticketverkoop, betalingsmogelijkheden of een event website, en dit alles samen met een gedreven partner. Of je nu een fysiek, online of hybride event organiseert, Yellenge maakt er samen met jou een succes van.

 • Krachtig alles-in-één event management platform
 • Gebruiksvriendelijke app voor al je evenementen
 • Soepele registratie, naar keuze met ticketverloop en betalingsopties
 • Naar wens complete event website in eigen huisstijl
 • Elk event – fysiek, online of hybride – een topervaring
 • Persoonlijke ondersteuning door ervaren consultants
 • Stressvrij events organiseren #hetkanécht

Zelf aan de slag met
de Yellenge modules?

Vraag hier direct jouw (gratis) demo aan en ontdek de uitgebreide mogelijkheden.

Meer weten over Yellenge of de modules? Bekijk hier
de meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen over de modules

Hoe weet ik welke modules ik nodig heb?


Onze ervaren consultants staan je bij met raad en daad. Samen met jou kijken we welke modules je nodig hebt voor jouw event.

Behoort event registratie ook tot de modules?

Jazeker. De event registratie, al dan niet in combinatie met een website, is een van de meest gebruikte modules. Met Yellenge maak je eenvoudig je eigen eventwebsite met registratieformulier in je eigen huisstijl. Op basis van templates richt je alles soepel in en plaats je het programma, de sprekerslijst, locatiegegevens en andere relevante informatie. Je bent in no-time klaar om event website mét registratieformulier wereldkundig te maken.

Welke modules maken standaard deel uit van het platform?

Dat zijn de volgende modules: event registratie (aanmeldformulier), premium event app, gepersonaliseerd programma, sprekers- en deelnemersoverzicht, privacy- en toegankelijkheid modus, mail module, deelnemersbeheer, check-in op locatie, vele vormen van interactie, netwerken, chat, locatie info, plattegronden en dan vergeten we vast nog diverse modules.

Kan ik ook een gewenste module of functionaliteit op maat laten maken?

Dat kan zeker. De kans dat we jouw gewenste functionaliteit al in huis hebben, is overigens zeer groot. Maar mocht dat niet zo zijn, dan kunnen we absoluut een module op maat ontwikkelen.

Is mijn data veilig en voldoe ik aan de AVG/GDPR?

Ja. Met Yellenge beschik je over een ontzettend stabiel en betrouwbaar platform. Je weet zeker dat alles soepel en vlekkeloos werkt, dat je data veilig en in Nederland opgeslagen zijn en dat je voldoet aan de AVG/GDPR voorwaarden. Yellenge is al jaren ISO 27001 gecertificeerd. Voor jou de garantie dat wij zeer zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens, in overeenstemming met de wet- en regelgeving rondom AVG/GDPR.

Is de event app ook beschikbaar in andere talen dan Nederlands?

Jazeker, de standaardtalen zijn Nederlands ‘informeel’ (je-vorm), Nederlands ‘formeel’ (u-vorm) en Engels. Daarnaast kunnen we op verzoek zoveel taalversies toevoegen als gewenst.

Meest gestelde vragen over Yellenge

Hebben jullie ook ervaring met online en hybride events?

Reken maar. Al voor maar vooral tijdens de coronaperiode hebben we enorm veel online events gehost. En dat doen we nu nog steeds. Ook hybride events, waarbij deelnemers een event zowel fysiek als online volgen, ondersteunen we veelvuldig.

Ik organiseer vele tientallen events per jaar. Is jullie organisatie daarop ingericht?

Ons platform ondersteunt jaarlijks meer dan duizend events, dus enkele tientallen events kunnen er zeker bij. Als je eenmaal weet hoe ons platform werkt, is persoonlijke ondersteuning bovendien steeds minder nodig en ga je geheel zelf succesvol aan de slag.

Wat zijn jullie tarieven?

Een licentie start met een prijs vanaf 1325 euro en 2,50 per deelnemer. Maar in de praktijk zijn onze offertes altijd maatwerk. Er spelen veel factoren mee die de prijs bepalen. Organiseer je een groot of klein event? Eendaags of meerdaags? Eenmalig of meerdere keren per jaar? Heb je nauwelijks of juist veel ondersteuning nodig? Wie is je publiek? Wat wil je bereiken? Al die zaken nemen we mee in onze offerte. Ons uitgangspunt? Fair pricing. We brengen alleen in rekening wat je echt nodig hebt.

Gemakkelijk en snel jouw
[first][first] en [second][second] gerealiseerd

We helpen je graag verder

Stel ons jouw vragen, boek een gratis demo
of vraag een passende offerte aan.