Ga naar de inhoud
Vraag een demo aan

Organiseer hoogwaardige events in minder tijd

Stel ons jouw vragen, boek een gratis demo, of vraag een passende offerte aan.

Altijd AVG / GDPR proof

ISO 27001 gecertificeerd

Dataopslag in Nederland

Event app

Soorten online events

Een online event wordt soms ook wel digitaal event of virtueel event genoemd. Online events lenen zich voor de meest uiteenlopende doelstellingen, doelgroepen, thema’s en programma’s. Online evenementen zijn er dan ook in vele soorten.

 • Online events rondom verandertrajecten
 • Online HR-bijeenkomsten
 • Online productpresentaties
 • Online klantendagen
 • Online congressen, seminars en conferenties
 • Online workshops en trainingen
 • Webinars
 • Livestreams
 • Online beurzen
 • Online algemene leden vergaderingen
 • Etc.
Meer
event app yellenge

De mogelijkheden met online events

Online events kun je op vele verschillende manieren inzetten. De mogelijkheden qua opzet, programmering en invulling zijn eindeloos. Afhankelijk van je doelgroep kun je online events inzetten als management- en HR-tool of als marketing- en salesinstrument.

Je online event als managementinstrument en HR-tool
Veel organisaties zetten online events in als managementinstrument en HR-tool. Wil je als organisatie een nieuwe koers gaan varen of een HR-verandertraject ingaan? Met een online event bereik je makkelijk je medewerkers en neem je ze mee in je verhaal. Wil je kennis, ideeën en informatie ophalen uit je organisatie? Of juist kennis delen in de vorm van workshops en trainingen? Online events zijn daar ideaal voor. Datzelfde geldt voor coworking en teambuildingactiviteiten.

Vooral voor organisaties met vestigingen verspreid door Nederland of met vestigingen in het buitenland zijn online events al snel veel praktischer dan fysieke bijeenkomsten. Je hoeft geen locatie te regelen en mensen kunnen gewoon vanachter hun bureau deelnemen.

Je online event als marketing- en salesinstrument
Online events zijn ook een krachtig marketing- en salesinstrument. Je doelgroep kan op een laagdrempelige manier in contact komen met je organisatie. Als organisator heb je de mogelijkheid om je organisatie, producten, diensten, kennis en ervaring in de spotlights te zetten.

Veel voorkomende doelen waarvoor online events worden ingezet:

 • Thoughtleadership verwerven
 • Zakelijk netwerk vergroten
 • Partnerships versterken
 • Community building
 • Kennisuitwisseling
 • Co-creatie
 • Productintroducties
 • Leadgeneratie en sales
Meer
event management platform

Online events managen

Het veelzijdige event management platform van Yellenge ondersteunt alle bovenstaande mogelijkheden. Je hebt de flexibiliteit om je online event volledig naar wens en behoefte in te richten. Alle onderdelen en opties die je kent van fysieke evenementen, zijn ook online te verwezenlijken. Denk aan break-out sessies, paneldiscussies, stemrondes, quizvragen, vragenrondes, enquêtes, etc.

Online event combineren met een fysiek event
Je kan een online event ook combineren met een fysiek live event. Je spreekt dan van een hybride event. Wil je hier meer over weten? Op deze pagina ontdek je alle ins & outs van hybride events.

Meer
evenementen app

Online event of fysiek event?

Het doel van de meeste events – dus ook van online events – is impact maken. Of het nu gaat om een intern event, een event met klanten of een event met leveranciers en vakgenoten: je wilt een bepaald effect bereiken.

 

Met een fysiek evenement is dat makkelijker dan met een online event. Dat komt omdat de beleving anders is. Vanachter een beeldscherm voel je niet de sfeer, intensiteit en dynamiek die je ervaart bij een fysiek event.

Toch kun je wel degelijk impact maken met online events. Bovendien bieden online events tal van voordelen, zoals je hieronder ontdekt.

Meer

Meer weten over de mogelijkheden van online events?

Ontdek de vele mogelijkheden die Yellenge biedt voor het organiseren van online events. Vraag vrijblijvend een demo aan. Het voordeel van een demo is dat we dát laten zien wat jij wenst en je meteen op al je vragen of event uitdagingen een passend of creatief antwoord krijgt. We denken direct met je mee. Een demo ervaring die je aangenaam verrast!

Voordelen van online events

De voordelen van online events zijn een belangrijke reden waarom ze zo populair zijn. Laten we die voordelen eens op een rij zetten.

1 Groot bereik

2 Lagere kosten per deelnemer

3 Lage drempel om deel te nemen, hogere opkoms

4 Eenvoudig data en feedback ophalen

5 Je produceert direct content voor je social kanalen

6 Schaalbare inkomstenbron

Yellenge in 2 minuten
Bekijk de video

Wat mag je verwachten als je je event organiseert met Yellenge?

Online event organiseren

Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een online event? Net als bij een fysiek of hybride event zijn je organisatiedoelen je startpunt. Wat is je doel en wie wil je bereiken? Verschillen zijn er ook: je hebt geen eventlocatie nodig, maar wel een opnamestudio, regisseur, crew en allerlei opname- en uitzendapparatuur.

Event management software

Doe onderzoek

Een tip die we je graag meegeven: onderzoek vooraf de wensen en behoeften van je publiek. En vraag ook hoeveel tijd ze maximaal willen uittrekken voor je event. Een paar uur? Een halve dag? Een hele dag? Als je dat allemaal helder hebt, kun je je programma en draaiboek daarop afstemmen.

event management software werk 6

Hou je deelnemers bij de les

De uitdaging bij online events is om het publiek bij de les te houden. Je deelnemers turen naar een beeldscherm, waardoor de spanningsboog sneller verslapt. De energie die je voelt is anders dan wanneer je samen met honderden anderen in dezelfde ruimte naar een spreker op een podium kijkt.

Ook afleiding ligt op de loer. Je deelnemers zitten niet bij je in de zaal, maar in hun eigen omgeving. Wat daar gebeurt, daar heb je geen invloed op.

bezoekersregistratie chatmodule

Stimuleer interactie

Bij Yellenge hebben we veel ervaring met het geboeid en betrokken houden van online deelnemers. In ons event management platform hebben we tal van modules geïntegreerd om de interactie aan te gaan met je online deelnemers. Interactie met je publiek aangaan is een van de beste manieren om de aandacht niet te laten verslappen.

event app yellenge

Stel een gevarieerd programma samen

Ook een gevarieerd programma helpt. Denk bijvoorbeeld aan break-out sessies, stemrondes of een korte quiz tussendoor. Yellenge biedt je de flexibiliteit die daarvoor nodig is.

event app

Samen met Yellenge

Met Yellenge beschik je over alle modules en functionaliteiten om je online deelnemers een gevarieerd, interactief programma voor te kunnen schotelen. Bovendien mag je rekenen op ons deskundige advies. We staan je bij met raad en daad en leveren elk event opnieuw maatwerk op niveau.

Het voordeel van Yellenge is dat ook het voor- en natraject van je online event goed geregeld zijn. Van de inschrijving en aanmelding tot de follow-up na afloop: elke stap in het event management proces verzorg je met Yellenge.

Onze online event modules

Het Yellenge platform bevat alle modules die je nodig hebt voor het organiseren van boeiende online evenementen. Je bent volledig in control en beschikt over tal van tools om je publiek te betrekken bij je online event. Hieronder vind je een aantal van onze populairste modules voor online events.

event management platform registratieformulier

Online registratieformulier

Richt eenvoudig een registratieformulier in inclusief betalingen, facturatie en persoonlijke programma’s. Alle gewenste informatie zoals NAW-gegevens en allergieën haal je […]
online events 01

Online of hybride event

Voor online en hybride events biedt Yellenge Area Online aan. In deze omgeving wordt de livestream afgespeeld. Een optimale online […]
bezoekersregistratie chatmodule

Vragen- en chatmodule

Deelnemers kunnen vragen stellen aan de spreker of chatten tijdens het event. De module wordt per presentatie gekoppeld maar kan […]
event app live voting

Stellingen en live voting

Via Yellenge kunnen sprekers stellingen en woordenwolken voorleggen aan het publiek. De interactie wordt vooraf klaargezet en tijdens het event […]
bezoekersregistratie expo

Expo overzicht – fysiek en online

Heeft jouw congres of event een expo met verschillende standhouders? Dan geeft deze module de mogelijkheid de verschillende standhouders te […]

De voordelen van de Yellenge modules

Het grote pluspunt van onze modules? Ze maken onderdeel uit van één geïntegreerde totaaloplossing. En dat levert jou belangrijke voordelen op.

Alle modules werken soepel en naadloos samen

Je hoeft niet bang te zijn voor haperingen, of niet werkende koppelingen. Die zijn er simpelweg niet. Bij andere platforms zie je vaak losse onderdelen onder de motorkap. Losse, aan elkaar geknoopte oplossingen. Dat is vragen om problemen. Bij Yellenge zijn alle modules onderdeel van één en dezelfde oplossing.

Eén tool voor al je online event wensen

Een online event organiseren en managen omvat veel verschillende taken. Denk aan uitnodigingen versturen, de ticketverkoop, betaalbevestigingen, interactiemomenten met het publiek creëren, enquêtes uitsturen, statistieken inzien, etc. Voor al die taken heb je maar één tool nodig: Yellenge.

Een event management platform op maat

Je kunt het Yellenge platform geheel naar wens samenstellen. Je voegt enkel de modules toe die je nodig hebt. Lekker overzichtelijk.

Gebruiksgemak voor organisator en deelnemers

De modules van Yellenge blinken uit in eenvoud en gebruiksgemak. Als organisator richt je de modules eenvoudig in vanuit ons centrale customer management systeem. (CMS). Dit kun je zelf doen of met behulp van onze consultants. Je deelnemers krijgen de modules te zien in de event app op hun smartphone of in de webapplicatie op hun computer

Event management software modules van Yellenge

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf hoe makkelijk de modules zijn voor jouw fysieke, hybride of online event.

Onze werkwijze

Online events organiseren met Yellenge: wat mag je verwachten? Onze dienstverlening bestaat uit techniek én advies. Daarbij volgen we de volgende 7 stappen.

event app

1. Kick-off

We starten met een kick-off om elkaar beter te leren kennen en de eventdoelstellingen te bespreken.

evenementen app

2. Proces & planning

We maken een planning, leggen communicatiemomenten vast en bespreken de taakverdeling. Samen vertalen we je eventdoelstellingen naar het event planning platform.

app zakelijke evenementen

3. Begeleiding & checks

We richten het platform (CMS) voor je in en leggen uit hoe het werkt. Vervolgens kun je zelf aan de slag en anders helpen wij je. We realiseren samen de registratie, voeren alle informatie over sprekers, sessies, locaties e.d. in, maken de event app gereed met de gewenste modules en starten het aanmeldproces.

evenementen app nederland

4. Instructies & dry-run

We laten niets aan het toeval over en bereiden je goed voor op de eventdag. We leggen uit hoe je het platform tijdens het event gebruikt. We informeren moderators en briefen sprekers en dagvoorzitters. We nemen het draaiboek door, stemmen de techniek af en doorlopen samen een dry-run.

evenementen app

5. Uitvoering

Op de eventdag zelf geeft Yellenge je de gewenste ondersteuning. Van telefonische support tot ondersteuning op locatie, bijvoorbeeld om de check-in en badge printing goed te laten verlopen. Omdat je alles real-time kunt monitoren en bijsturen ben je volledig in control.

app zakelijke evenementen

6. Resultaten & analyse

Je krijgt real-time inzicht in alle data en statistieken die Yellenge voor je verzamelt. Denk aan aan- en afmeldingen, check-ins, event app downloads, interacties tijdens sessies, feedback-scores, etc.

evenementen app

7. Terugkijken en evalueren

Samen kijken we terug op een succesvol event. We bekijken samen de (evaluatie)data en evalueren onze samenwerking. We helpen je met het exporteren van al je waardevolle eventdata.

Persoonlijk advies

Uitstekende bereikbaarheid

Altijd goede service

Waarom Yellenge?

Online events organiseren kan spannend zijn. Misschien vraag je je af: hoe organiseer ik een online event? Wees gerust. Met Yellenge kies je niet alleen voor een betrouwbaar alles-in-één event management platform, een geweldige event app, een soepele event registratie – optioneel met ticketverkoop en betalingsmogelijkheden – en naar wens een complete event website. Je kiest ook voor samenwerking met een gedreven partner. Of je nu een fysiek, online of hybride event organiseert, Yellenge maakt er samen met jou een succes van.

 • Krachtig alles-in-één event management platform
 • Gebruiksvriendelijke app voor al je evenementen
 • Soepele registratie, naar keuze met ticketverloop en betalingsopties
 • Naar wens complete event website in eigen huisstijl
 • Elk event – fysiek, online of hybride – een topervaring
 • Persoonlijke ondersteuning door ervaren consultants
 • Stressvrij events organiseren #hetkanécht

Zelf aan de slag met
de Yellenge modules?

Vraag hier direct jouw (gratis) demo aan en ontdek de uitgebreide mogelijkheden.

Meer weten over Yellenge of de modules? Bekijk hier
de meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen over de modules

Hoe weet ik welke modules ik nodig heb?


Onze ervaren consultants staan je bij met raad en daad. Samen met jou kijken we welke modules je nodig hebt voor jouw event.

Behoort event registratie ook tot de modules?

Jazeker. De event registratie, al dan niet in combinatie met een website, is een van de meest gebruikte modules. Met Yellenge maak je eenvoudig je eigen eventwebsite met registratieformulier in je eigen huisstijl. Op basis van templates richt je alles soepel in en plaats je het programma, de sprekerslijst, locatiegegevens en andere relevante informatie. Je bent in no-time klaar om event website mét registratieformulier wereldkundig te maken.

Welke modules maken standaard deel uit van het platform?

Dat zijn de volgende modules: event registratie (aanmeldformulier), premium event app, gepersonaliseerd programma, sprekers- en deelnemersoverzicht, privacy- en toegankelijkheid modus, mail module, deelnemersbeheer, check-in op locatie, vele vormen van interactie, netwerken, chat, locatie info, plattegronden en dan vergeten we vast nog diverse modules.

Kan ik ook een gewenste module of functionaliteit op maat laten maken?

Dat kan zeker. De kans dat we jouw gewenste functionaliteit al in huis hebben, is overigens zeer groot. Maar mocht dat niet zo zijn, dan kunnen we absoluut een module op maat ontwikkelen.

Is mijn data veilig en voldoe ik aan de AVG/GDPR?

Ja. Met Yellenge beschik je over een ontzettend stabiel en betrouwbaar platform. Je weet zeker dat alles soepel en vlekkeloos werkt, dat je data veilig en in Nederland opgeslagen zijn en dat je voldoet aan de AVG/GDPR voorwaarden. Yellenge is al jaren ISO 27001 gecertificeerd. Voor jou de garantie dat wij zeer zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens, in overeenstemming met de wet- en regelgeving rondom AVG/GDPR.

Is de event app ook beschikbaar in andere talen dan Nederlands?

Jazeker, de standaardtalen zijn Nederlands ‘informeel’ (je-vorm), Nederlands ‘formeel’ (u-vorm) en Engels. Daarnaast kunnen we op verzoek zoveel taalversies toevoegen als gewenst.

Meest gestelde vragen over Yellenge

Hebben jullie ook ervaring met online en hybride events?

Reken maar. Al voor maar vooral tijdens de coronaperiode hebben we enorm veel online events gehost. En dat doen we nu nog steeds. Ook hybride events, waarbij deelnemers een event zowel fysiek als online volgen, ondersteunen we veelvuldig.

Ik organiseer vele tientallen events per jaar. Is jullie organisatie daarop ingericht?

Ons platform ondersteunt jaarlijks meer dan duizend events, dus enkele tientallen events kunnen er zeker bij. Als je eenmaal weet hoe ons platform werkt, is persoonlijke ondersteuning bovendien steeds minder nodig en ga je geheel zelf succesvol aan de slag.

Wat zijn jullie tarieven?

Een licentie start met een prijs vanaf 1325 euro en 2,50 per deelnemer. Maar in de praktijk zijn onze offertes altijd maatwerk. Er spelen veel factoren mee die de prijs bepalen. Organiseer je een groot of klein event? Eendaags of meerdaags? Eenmalig of meerdere keren per jaar? Heb je nauwelijks of juist veel ondersteuning nodig? Wie is je publiek? Wat wil je bereiken? Al die zaken nemen we mee in onze offerte. Ons uitgangspunt? Fair pricing. We brengen alleen in rekening wat je echt nodig hebt.

Gemakkelijk en snel jouw
[first][first] en [second][second] gerealiseerd

We helpen je graag verder

Stel ons jouw vragen, boek een gratis demo
of vraag een passende offerte aan.