Ga naar de inhoud
Vraag een demo aan

Organiseer hoogwaardige events in minder tijd

Stel ons jouw vragen, boek een gratis demo, of vraag een passende offerte aan.

Persoonlijk advies en support

ISO 27001 gecertificeerd

Dataopslag in Nederland

Event app

Wat is een event app?

Een onmisbaar instrument

Een event app is een onmisbaar instrument om je bezoekers een prettige live, online of hybride evenementen-ervaring te bezorgen. Om je evenement succesvol te maken. Maar wat is dat eigenlijk, een event app? Zoals de naam al zegt is het een app voor op je smartphone.

Deze event app uit Nederland kunnen je bezoekers altijd gratis downloaden via de App Store (Apple) of Google Play Store (Android) of direct beschikbaar via een browser (dus geen app download noodzakelijk).

Maar waar dient zo’n app voor evenementen dan voor? Daast praktische informatie – programma, locaties, sprekers, etc. – over je event, biedt de app ook tal van functionaliteiten om je bezoekers voor, tijdens en na het event actief te betrekken. Deelnemers zien in het programma ook hun gepersonaliseerde persoonlijk programma. En sprekers kunnen bijvoorbeeld voor of tijdens hun lezing stellingen voorleggen en zo de mening peilen van het publiek. Er is zó veel mogelijk!

event app

Waarom een app voor evenementen?

Doelen bereiken met je event

Als organisator wil je bepaalde doelen bereiken met je live, online of hybride event. Je wilt die zaal vol krijgen, je verhaal vertellen, je publiek betrekken, informatie ophalen, zakelijke kansen benutten, relaties versterken. Een evenementen app helpt je daarbij. Dankzij de vele interactieve functionaliteiten is de app een belangrijk strategisch instrument om je doelen te bereiken.

Daarnaast is een event app vooral ook een praktische tool om je event soepel te laten verlopen. Het is een laagdrempelig kanaal om rechtstreeks met je bezoekers te communiceren over allerlei praktische zaken.

Bovendien verwachten bezoekers tegenwoordig simpelweg dat je een event app hebt. In Nederland zijn bezoekers van congressen, seminars, symposia, beurzen, medewerkersbijeenkomst, workshops of ALV’s niet anders gewend.

evenementen app

De functies van een event app

De Yellenge event app biedt tal van handige functies.

Sommige zijn onmisbaar voor elk evenement en vind je uiteraard standaard in de app. Zoals het programma, locatie met plattegronden, zalen, deelnemersoverzicht en de mogelijkheid om pushberichten te sturen of vormen van interactie aan te bieden.

Andere functies voeg je naar behoefte toe bijvoorbeeld Netwerktafels, Fotowall, Accreditatie modules.  Afhankelijk van je doelen en het soort evenement dat je organiseert, maak je de event app passend.

Via een gebruikersvriendelijk Content Managementsysteem (CMS) richt jij – of wij – de event app naar wens in. Organiseer je bijvoorbeeld een congres of (online) training waarmee PE-punten te verdienen zijn? Dan voeg je de accreditatiemodule toe. Wil je gewogen stemmingen faciliteren tijdens een ALV of het publiek stellingen voorleggen? Dan voeg je de module ‘stellingen en live voting’ toe.

app zakelijke evenementen

Hoe kies je de beste event app?

De ene event app is beslist de andere niet

Nederland kent vele aanbieders van event apps. Typ maar eens ‘event app’ of ‘event app Nederland’ bij Google in. Hoe kies je uit de lange lijst van event apps de beste? Op het eerste oog hebben de apps veelal dezelfde mogelijkheden. Maar let op. De ene event app is beslist de andere niet.

Een app kan er aan de voorkant super gelikt uitzien, maar aan de achterkant een technisch drama zijn. Je ziet dit vaak bij event apps die werken met plug-ins van derden – er is dan sprake van een samengestelde applicatie en niet zoals Yellenge één totaaloplossing.

Yellenge biedt een Nederlandse event app, in verschillende talen, waarbij alle functies integraal onderdeel zijn van het technisch ontwerp. Dit levert een zeer stabiele, betrouwbare en soepele gebruikerservaring op. Bovendien geeft Yellenge je deskundig advies over de beste invulling van je event app. Advies dat is gestoeld op de vele duizenden zakelijke events die Yellenge al ondersteunde.

Meer weten over de
Yellenge event app?

Ervaar zelf de vele mogelijkheden van Yellenge. Vraag vrijblijvend een demo aan.
Het voordeel van een demo is dat we dát laten zien wat jij wenst en je meteen op al je vragen of event uitdagingen een passend, creatief of meedenkend antwoord krijgt. Een demo ervaring die je aangenaam verrast!

De voordelen van een event app

In de intro van dit artikel noemden we al drie belangrijke voordelen van het gebruik van een app voor events. Laten we er wat dieper op ingaan.

1 Actuele informatie delen

2 Bezoekers worden actieve deelnemers

3 Feedback verzamelen

4 Nog meer voordelen

Yellenge in 2 minuten?
Bekijk de video

Wat mag je verwachten als je je event organiseert met Yellenge?

Welke event app modules
zijn er en wat kun je ermee?

De app voor evenementen van Yellenge bevat standaard al veel verschillende mogelijkheden en modules om je evenement soepel te laten verlopen. Dankzij de modulaire opbouw kun je de app helemaal naar wens inrichten. Je voegt eenvoudig de modules toe die passen bij jouw doelen, ideeën en event format.

Een greep uit de vele beschikbare modules

Pushberichten versturen

Met deze module kun je on the spot of geagendeerd berichten uitsturen. Bijvoorbeeld bij een last minute programmawijziging. Of als je enquête wilt uitzetten.

Presentatie-feedback score

Vinden je bezoekers de spreker boeiend? Waarderen ze het verhaal? Deze module levert je direct en real-time het antwoord.

Netwerk module / deelnemersoverzicht

Deze module maakt het eenvoudig om andere deelnemers beter te leren kennen en connectieverzoeken uit te wisselen. Ook 1-op-1 chatten is mogelijk. Deelnemers bepalen zelf welke gegevens ze delen.

Accreditatie

De module waarmee je de aanwezigheid – fysiek of digitaal – controleert van de deelnemers in verband met toekenning van PE-punten.

Photowall

Deze module laat deelnemers via de app foto’s uploaden waarna de foto’s worden afgebeeld op een interactief presentatiescherm.

Lead Scan

Met deze module kunnen exposanten de contactgegevens van hun leads direct opslaan door de QR-code van de bezoeker te scannen.

Event app

De centrale interactieve module die het programma dynamisch weergeeft, afgestemd is op de persoonlijke voorkeuren en van bezoekers actieve deelnemers maakt.

Programma

Toont het persoonlijke programma van de deelnemer. Tijdens het event knippert het programma-onderdeel dat op het punt staat te starten, zodat deelnemers op tijd zijn. Per onderdeel voeg je naar wens interactievormen in.

Vragen- en chatmodule

Laat deelnemers vragen stellen aan de spreker of chatten tijdens het event. De module wordt per presentatie gekoppeld, maar kan ook tijdens het gehele event beschikbaar zijn.

Plattegrond

Waar bevindt zich welke zaal en wie staat waar op de expo? Met de plattegrondmodule toon je het eenvoudig op een kaart die is gekoppeld aan het programma. Als eventmanager kun je markers en notities toevoegen.

Quiz spelen en scoreboard

Een quiz spelen tijdens je event? Met deze module stel je in no-time een leuke quiz samen. Degene met de meeste goede antwoorden in de snelste tijd is de winnaar. Naast de eindstand kun je ook tussenstanden laten zien.

Stellingen en live voting

Sprekers kunnen stellingen, meerkeuzevragen en woordenwolken voorleggen aan het publiek, dat hier vervolgens op kan reageren. Voor ALV’s biedt Yellenge de optie tot gewogen stemmen per deelnemer en overdracht van stemmachtigingen.

Event app modules van Yellenge

Voordelen van deze event app modules:

  • Je kunt de event app op maat samenstellen
  • Je gebruikt alleen de modules die je nodig hebt
  • Prettige gebruikerservaring

Vraag hier direct jouw demo aan en ervaar zelf hoe makkelijk de modules zijn voor jouw (online en of hybride) event.

Onze werkwijze

Wat mag je verwachten als je je event organiseert met Yellenge? Onze dienstverlening bestaat uit techniek én advies. Daarbij volgen we de volgende 7 stappen.

event app

1. Kick-off

We starten met een kick-off om elkaar beter te leren kennen en de eventdoelstellingen te bespreken.

evenementen app

2. Proces & planning

We maken een planning, leggen communicatiemomenten vast en bespreken de taakverdeling. Samen vertalen we je eventdoelstellingen naar het Yellenge platform.

app zakelijke evenementen

3. Begeleiding & checks

We richten het platform (CMS) voor je in en leggen uit hoe het werkt. Samen realiseren de registratie, voeren we alle informatie over sprekers, sessies, locaties e.d. in, maken de event app gereed met de gewenste modules en starten we het aanmeldproces.

evenementen app nederland

4. Instructies & dry-run

We laten niets aan het toeval over en bereiden je goed voor op de eventdag. We leggen uit hoe je het platform tijdens het event gebruikt. We informeren moderators en briefen sprekers en dagvoorzitters. We nemen het draaiboek door, stemmen de techniek af en doorlopen samen een dry-run.

evenementen app

5. Uitvoering

Op de eventdag zelf geeft Yellenge je de gewenste ondersteuning. Van telefonische support tot ondersteuning op locatie, bijvoorbeeld om de check-in en badge printing goed te laten verlopen. Omdat je alles real-time kunt monitoren en bijsturen ben je volledig in control.

app zakelijke evenementen

6. Resultaten & analyse

Je krijgt real-time inzicht in alle data en statistieken die Yellenge voor je verzamelt. Denk aan aan- en afmeldingen, check-ins, event app downloads, interacties tijdens sessies, feedback-scores, etc.

evenementen app

7. Terugkijken en evalueren

Samen kijken we terug op een succesvol event. We bekijken samen de (evaluatie)data en evalueren onze samenwerking. We helpen je met het exporteren van al je waardevolle eventdata.

Persoonlijk advies

Uitstekende bereikbaarheid

Altijd goede service

Waarom Yellenge?

Met Yellenge kies je voor een betrouwbaar alles-in-één event management platform, een geweldige event app, een passende event registratie desgewenst in combinatie met ticketverkoop, betalingsmogelijkheden of een event website, en dit alles samen met een gedreven partner. Of je nu een fysiek, online of hybride event organiseert, Yellenge maakt er samen met jou een succes van.

  • Krachtig alles-in-één event management platform
  • Gebruiksvriendelijke app voor al je evenementen
  • Elk event – fysiek, online of hybride – een topervaring
  • Persoonlijke ondersteuning door ervaren consultants
  • Stressvrij events organiseren #hetkanécht

Zelf aan de slag
met de Yellenge modules?

Vraag hier direct jouw (gratis) demo aan en ontdek de uitgebreide mogelijkheden.

Meer weten over Yellenge
of de modules? Bekijk hier
de meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen over de modules

Hoe weet ik welke modules ik nodig heb?

Onze ervaren consultants staan je bij met raad en daad. Samen met jou kijken we welke modules je nodig hebt voor jouw event.

Behoort de registratie ook tot de modules?

Jazeker. De event registratie, al dan niet in combinatie met een website, is een van de meest gebruikte modules. Met Yellenge maak je eenvoudig je eigen eventwebsite met registratieformulier in je eigen huisstijl. Op basis van templates richt je alles soepel in en plaats je het programma, de sprekerslijst, locatiegegevens en andere relevante informatie. Je bent in no-time klaar om event website mét registratieformulier wereldkundig te maken.

Welke modules maken standaard deel uit van het platform?

Dat zijn de volgende modules: event registratie (aanmeldformulier), premium event app, gepersonaliseerd programma, sprekers- en deelnemersoverzicht, privacy- en toegankelijkheid modus, mail module, deelnemersbeheer, check-in op locatie, vele vormen van interactie, netwerken, chat, locatie info, plattegronden en we vergeten vast hier nog diverse modules.

Kan ik ook een gewenste module of functionaliteit op maat laten maken?

Dat kan zeker. De kans dat we jouw gewenste functionaliteit al in huis hebben, is overigens zeer groot. Maar mocht dat niet zo zijn, dan kunnen we absoluut een module op maat ontwikkelen.

Is mijn data veilig en voldoe ik aan de AVG/GDPR?

Ja. Met Yellenge beschik je over een ontzettend stabiel en betrouwbaar platform. Je weet zeker dat alles soepel en vlekkeloos werkt, dat je data veilig en in Nederland opgeslagen is en dat je voldoet aan de AVG/GDPR voorwaarden. Yellenge is reeds jaren ISO 27001 gecertificeerd. Voor jou de garantie dat wij zeer zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens, in overeenstemming met de wet- en regelgeving rondom AVG/GDPR.

Is de event app ook beschikbaar in andere talen dan Nederlands?

Jazeker, standaard talen zijn Nederlands ‘informeel (je-vorm)’ en ‘formeel (u-vorm)’ en in het Engels. Daarnaast kunnen we op uw verzoek zoveel taalversies toevoegen als gewenst.

Meest gestelde vragen over Yellenge

Hebben jullie ook ervaring met online en hybride events?

Reken maar. Al voor maar vooral tijdens de coronaperiode hebben we enorm veel online events gehost. En dat doen we nu nog steeds. Ook hybride events, waarbij deelnemers een event zowel fysiek als online volgen, ondersteunen we veelvuldig.

Ik organiseer vele tientallen events per jaar. Is jullie organisatie daarop ingericht?

Ons platform ondersteunt jaarlijks meer dan duizend events, dus enkele tientallen events kunnen er zeker bij. Als je eenmaal weet hoe ons platform werkt, is persoonlijke ondersteuning bovendien steeds minder nodig en ga je geheel zelf succesvol aan de slag.

Wat zijn jullie tarieven?

Een licentie start met een prijs vanaf 1325 euro en 2,50 per deelnemer. Maar in de praktijk zijn onze offertes altijd maatwerk. Er spelen veel factoren mee die de prijs bepalen. Organiseer je een groot of klein event? Eendaags of meerdaags? Eenmalig of meerdere keren per jaar? Heb je nauwelijks of juist veel ondersteuning nodig? Wie is je publiek? Wat wil je bereiken? Al die zaken nemen we mee in onze offerte. Ons uitgangspunt? Fair pricing. We brengen alleen in rekening wat je echt nodig hebt.

Gemakkelijk en snel jouw
[first][first] en [second][second] gerealiseerd

We helpen je graag verder

Stel ons jouw vragen, boek een gratis demo
of vraag een passende offerte aan.