Ga naar de inhoud
Vraag een demo aan

Organiseer hoogwaardige events in minder tijd

Stel ons jouw vragen, boek een gratis demo, of vraag een passende offerte aan.

Skate4AIR zet zich in voor de strijd tegen taaislijmziekte. Op vrijdag 3 en zaterdag 11 februari binden honderden deelnemers de schaatsen onder om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek van deze slopende ziekte. Yellenge wordt enthousiast van zo’n hartverwarmend initiatief en stelt een event app op maat beschikbaar.

Schaatsen tegen Cystic Fibrosis

Cystic Fibrosis (CF), ook wel taaislijmziekte genoemd, is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. De ziekte is levensbedreigend en (vooralsnog) niet te genezen. CF veroorzaakt dik, taai slijm. Hierdoor ontstaat uiteindelijk schade aan de longen wat tot de dood leidt. In 2006 was de helft van alle patiënten die aan CF overleden, jonger dan 18 jaar. Vroeger haalde je de puberteit niet eens, nu kun je er misschien 40 jaar mee worden. Dat is de winst van onderzoek!

Op weg naar zoveel mogelijk kilometers is hard getraind. Foto: Vincent Riemersma
Op weg naar zoveel mogelijk kilometers is hard getraind. Foto: Vincent Riemersma

De Weissensee

Op vrijdag 3 februari schaatsen de deelnemers aan Skate4AIR samen met Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. De Skate4AIR Classic. Ruim 200 km op schitterend natuurijs. Deelnemers voor wie dit net te ver is, dragen hun steentje bij door een kortere afstand te schaatsen.

Samen schaatsen tijdens de Clinic bij Flevonice Foto: Vincent Riemersma
Samen schaatsen tijdens de Clinic bij Flevonice Foto: Vincent Riemersma

Daylight Challenge in Zweden

Naast de Skate4AIR Classic op de Weissensee, biedt Skate4AIR deze winter voor het eerst de Skate4AIR Daylight Challenge in Zweden aan. Ook in Scandinavië gaan deelnemers een sportieve uitdaging aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Benieuwd hoe Skate4AIR eruitziet? Op YouTube staat hier een impressie van de editie die vorig jaar plaats vond. Of bekijk de ‘wall’ gevuld met tweets, video’s en fotos.

Opbrengst en onderzoek

De opbrengst van alle donaties en natuurlijk de geschaatste kilometers in Oostenrijk en Zweden, komt ten goede aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. En meer specifiek: aan het Regenboogproject. Binnen dit project wil de NCFS het financieel mogelijk maken om bij patiënten, bij wie op het weefsel in het laboratorium is aangetoond dat een medicijn (of combinatie van medicijnen) werkt, dit medicijn te testen voor een periode van 3 maanden door de patiënt zelf. Blijkt na 3 maanden dat het middel aantoonbaar werkt, dan kan het middel worden voorgeschreven. De kosten voor het testen in de praktijk bedragen € 5.000 per persoon.

Steun Skate4AIR en help mee met de strijd tegen taaislijmziekte Foto: Vincent Riemersma
Steun Skate4AIR en help mee met de strijd tegen taaislijmziekte Foto: Vincent Riemersma

Ook een bijdrage leveren?

Wordt u ook blij van dit sportieve initiatief en wilt u een bijdrage leveren aan de strijd tegen taaislijmziekte? Vorm een team en schrijf u in. Ook kunt u een bijdrage leveren in de vorm van een donatie. Doneren kan eenvoudig via de website van Skate4AIR

Gemakkelijk en snel jouw
[first][first] en [second][second] gerealiseerd

We helpen je graag verder

Stel ons jouw vragen, boek een gratis demo
of vraag een passende offerte aan.