Ga naar de inhoud
Vraag een demo aan

Organiseer hoogwaardige events in minder tijd

Stel ons jouw vragen, boek een gratis demo, of vraag een passende offerte aan.

Door je evenement live te laten tekenen betrek je de bezoekers beter en creëer je enthousiasme. Dit noem je ‘Graphic recording’ of visuele verslaglegging en het maakt ieder event onvergetelijk en deelbaar. Met deze vorm van visueel verslag bereik én inspireer je je publiek, zowel tijdens als na het event.

Tekst en beeld: Robèrt Guérain

Waarom visuele verslaglegging?

Je hebt een super evenement georganiseerd en nu wil je natuurlijk dat de deelnemers hun enthousiasme vasthouden en iedereen laten weten hoe inspirerend jouw evenement was. Dan is het belangrijk om je het volgende te realiseren:

  • Beelden helpen mensen denken. Een verslag in beeld maakt het gemakkelijker om (letterlijk) ‘the bigger picture’ te zien. Dit stimuleert het leggen van verbanden en het herkennen van patronen.
  • Tweederde van de mensheid leert in beelden.
  • Een beeld toevoegen aan tekst of geluid verhoogt de mate van herinnering met 40%.

Door je evenement live getekend vast te laten leggen, herinneren bezoekers zich niet alleen het event beter, maar ze voelen er zich door de visuele verslaglegging ook meer bij betrokken. Wellicht hebben ze zelfs meegedaan aan een debat, of een activiteit gedurende het event en is hun inbreng in beeld vastgelegd. Deze betrokkenheid betaalt zich vooral uit in deze tijd van social media.

Social Media

Een ‘graphic recording’ ziet er aantrekkelijk uit, bezoekers zien het live tot stand komen, kunnen het fotograferen en delen op social media. Iedere deelnemer wordt zo een ambassadeur van het event of de meeting. Zéker als je de ‘graphic recording’ later als organisator nog een keer deelt of publiceert.

Hoe werkt visuele verslaglegging?

Er zijn verschillende manieren waarop een evenement visueel kan worden vastgelegd, bijvoorbeeld op een groot vel papier of op foamboards. Als ‘graphic recorder’ teken ik dan live direct met stift mee. Later kan de recording dan eventueel nog digitaal worden gemaakt en verwerkt in bijvoorbeeld presentaties binnen jouw bedrijf. Ik kan ook direct digitaal verslag leggen op een tekencomputer, al dan niet direct live geprojecteerd met een beamer. De mogelijkheden zijn op vele wijzen creatief in te zetten, afhankelijk van jouw wensen.


Verschillende facetten van jouw evenement kunnen worden vastgelegd door middel van ‘graphic recording’, denk aan sprekers, activiteiten, presentaties, debatten. Ook als dit meer complexe onderwerpen omvat. De zorgvuldig samengestelde content wordt hiermee nog op een andere manier aan de bezoekers aangeboden.

En dat blijft niet alleen bij de inhoud, ook de energie, de kennis, de ideeën en de sfeer van het evenement worden weergegeven in de tekening. Het stimuleren van een gebeurtenis met ‘graphic recording’ is slim: het maakt je gesproken woorden krachtig, deelbaar, en oneindig onvergetelijk.

Visuele verslaglegging maakt lezingen, evenementen en presentaties memorabel, fascinerend en helder! Pas daarom ‘graphic recording’ toe op jouw volgende event. Kijk voor meer informatie op www.guerain.nl

ps: hetzelfde nog een keer in een toffe 30 seconden whiteboard video? There you go:

Gemakkelijk en snel jouw
[first][first] en [second][second] gerealiseerd

We helpen je graag verder

Stel ons jouw vragen, boek een gratis demo
of vraag een passende offerte aan.