Ga naar de inhoud
Vraag een demo aan

Organiseer hoogwaardige events in minder tijd

Stel ons jouw vragen, boek een gratis demo, of vraag een passende offerte aan.

Bijkomend voordeel van werken voor Yellenge? Je komt nog eens ergens! Van congres tot corporate event en … ook de Nederlandse politiek maakt gebruik van Yellenge. Het eerste weekend van oktober vond in De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel, het JOVD Najaarscongres 2016 plaats. De JOVD is de officiële maar onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD. Yellenge werd gevraagd om het congres te ondersteunen met haar app.

Fotografie: Hille Hillinga
Om te komen tot goede resultaten werkte Yellenge samen met een goed georganiseerde projectgroep. Het resultaat mocht er wezen. Het was een geslaagd weekend vol interessante sprekers, interactie en gezelligheid. Tijdens de evaluatie blikten we terug met een lid van de projectgroep en huidig Landelijk Secretaris Jeroen Hendrikx en Landelijk Vicevoorzitter Koen Bokhorst en legden hen vijf vragen voor.

Het Najaarscongres was erg succesvol. Wat was kenmerkend voor dit congres?

Jeroen: “Met de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van technologie en media, de vraag naar nieuwe businessmodellen en de aandacht voor bewust ondernemen wordt de huidige tijd ook weleens de gouden eeuw voor ondernemers genoemd. Kenmerkend voor het congres was het thema: ‘Nieuw ondernemerschap’. Tijdens onze congressen staan drie dingen centraal: de politieke inhoud, het opleiden en trainen van onze leden en natuurlijk de gezelligheid. Interessante sprekers en interactieve sessies maken onderdeel uit van het inhoudelijke deel van het congres. Daarnaast organiseren wij traditiegetrouw een geweldig themafeest op de zaterdagavond. Voor ieder wat wils!”

Aandachtig publiek in de zaal reageert op een stelling.
Aandachtig publiek in de zaal reageert op een stelling.

 

Volgend jaar zijn er verkiezingen. In Den Haag beginnen de verschillende partijen langzaam warm te draaien. Wat zijn voor de JOVD belangrijke speerpunten die je graag terugziet in de agenda van een volgend kabinet en de VVD?

Koen: “Wat de JOVD betreft moet het individu weer écht centraal komen te staan. Het kabinet benoemt regelmatig de hardwerkende Nederlander, maar welke voordelen ervaart deze Nederlander nu echt? Hard werken moet in Nederlander beloond worden. Daarnaast moeten jongeren in Nederland de ruimte krijgen om hun eigen toekomst vorm te geven. Dat begint in het onderwijs. Maak het onderwijs persoonlijker, flexibeler en internationaler. Ook vinden wij het als JOVD belangrijk dat we kijken naar de toekomst van onze jongeren. Onderdeel daarvan is bijvoorbeeld het individueel pensioensparen. Jongeren zijn over het algemeen niet bezig met onderwerpen zoals de pensioenen. Maar ook het reguleren van softdrugs is een belangrijk thema. Aan dit soort onderwerpen besteedt de JOVD voldoende aandacht en zien we graag terug op de agenda van het volgende kabinet en de VVD.”

Het medialandschap is de afgelopen jaren een stuk sneller en dynamischer geworden. Ik denk hierbij aan de rol die social media inneemt, maar bijvoorbeeld ook aan de roze microfoon van PowNed die een stuk brutaler is dan we voorheen gewend waren. Een goede omgang met de media is een belangrijk onderdeel voor een politicus. Besteden jullie hier aandacht aan binnen de JOVD?

Koen: “ ‘De JOVD is het Harvard van de Nederlandse politiek’, aldus minister-president en oud-JOVD-voorzitter Mark Rutte. Wij vinden het heel erg belangrijk dat we onze bestuurders en leden goed opleiden. De JOVD doet de laatste jaren steeds meer aan talentmanagement. Het omgaan met de media is onderdeel van onze leerlijn. Wij proberen onze leden zo goed mogelijk voor te bereiden op een toekomst in het openbaar bestuur of elders in het bedrijfsleven.”

Het Najaarscongres werd geopend door Hans Wiegel.
Het Najaarscongres werd geopend door Hans Wiegel.

Er wordt veel besloten in Brussel, Europa wordt steeds belangrijker. Is er zodoende contact of samenwerking met jonge liberalen in andere landen?

Koen: “De JOVD is lid van de Europese liberale koepelorganisatie LYMEC (Liberal Youth Movement of the European Communities) en de wereldwijde koepel IFLRY (International Federation of Liberal Youth). Ook bilateraal zijn er banden met andere liberale jeugdorganisaties van over de hele wereld. Dat er steeds meer in Brussel wordt besloten is niet per definitie goed. Wat de JOVD betreft moet de Europese Unie vooral een unie zijn tussen staten, niet óver staten.”

Ondernemers beantwoorden vragen uit de zaal.
Ondernemers zoals Oscar Kneppers beantwoorden vragen uit de zaal.

 

Tot slot een vraag over Yellenge. Wat is voor de JOVD de belangrijkste reden om de event app in te zetten?

Jeroen: “Wij vinden het erg belangrijk dat onze leden actief worden betrokken tijdens het programma. Door gebruik te maken van de event app van Yellenge kunnen onze congresbezoekers op interactieve wijze deelnemen aan de verschillende sessies. Alleen maar luisteren naar een spreker kan heel interessant zijn, maar het liefst heb je natuurlijk dat het publiek kan participeren in de discussie door bijvoorbeeld vragen aan de sprekers voor te leggen. Met Yellenge gaan we van monoloog naar dialoog. Dat werd door onze leden erg gewaardeerd.”

Ook Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert was aanwezig.
Ook Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert was aanwezig.

 

Dat het najaarscongres succesvol was zien we terug in de aftermovie die werd gemaakt. Yellenge bedankt Jeroen Hendrikx en Koen Bokhorst voor de prettige samenwerking, en natuurlijk voor het interview!

Gemakkelijk en snel jouw
[first][first] en [second][second] gerealiseerd

We helpen je graag verder

Stel ons jouw vragen, boek een gratis demo
of vraag een passende offerte aan.